Doos inpakken? Bekijk dan ons handige stappenplan

Tips

doos inpakken

Doos inpakken lastig? Niet meer met onze handige tips! Bij MT Papier zijn we namelijk niet alleen gespecialiseerd in inpakpapier en alles wat daarbij hoort, maar natuurlijk ook in het inpakken van dozen op een professionele en met name ook creatieve manier. Dus of het nu gaat om het inpakken van grote dozen met inpakpapier, vierkante dozen of simpelweg een doos mooi inpakken voor bijvoorbeeld een speciale gelegenheid, wij hebben alles in huis om aan al jouw inpak wensen te voldoen. Omdat we ons goed kunnen voorstellen dat een doos inpakken soms best een uitdaging kan zijn, leggen we je in dit artikel stap voor stap uit hoe je dit nu het beste kunt doen. Vooral wanneer je iets op een leuke en creatieve manier wilt inpakken.

Alles begint bij de verpakking

Bij MT Papier begrijpen we natuurlijk als geen ander dat de presentatie van een product al begint bij de verpakking ervan. Of het nou gaat om geschenken, zakelijke producten of persoonlijke items, een mooi ingepakte doos maakt altijd indruk! Om ervoor te zorgen dat jij het wow effect weet te creëren, is het dus wel handig dat je weet hoe je dit het beste kunt doen. Een doos inpakken lijkt misschien op het eerste oog best eenvoudig, maar wacht maar totdat je ermee aan de slag gaat. Daarom loodsen wij je er met onze handige stappenplan stap voor stap doorheen.

Stap 1 – Zorg voor voldoende inpakpapier

Voor we daadwerkelijk beginnen met inpakken, is het handig eerst even een laatste controle te doen om te kijken of alle stikkers wel van het cadeau zijn dat je gaat inpakken. Het is een beetje lullig dat degene die het straks uitpakt, ook direct kan zien hoeveel iets gekost heeft. Heb je dit gedaan, dan is het handig om het cadeau in een doos te doen, mocht dit nog niet het geval zijn. Zo is een rond cadeau inpakken natuurlijk een heel stuk lastiger, dan wanneer je een doos inpakken gaat. 

 

Heb je een doos gevonden of zit het cadeau al in de doos, dan is het tijd om de juiste hoeveelheid inpakpapier af te knippen. Dit doe je door de doos in het midden te leggen, zodat je een inschatting kunt maken van hoeveel papier je nodig hebt. Je kunt beter een paar centimeter te veel hebben, dan dat je straks moet priegelen om het goed dicht te kunnen maken.

Stap 2 – Leg de doos op het papier

Heb je de juiste hoeveelheid papier, dan is het handig om voor het inpakken van de doos de doos op de kop op het papier te leggen. Zo zorg je er namelijk voor, dat wanneer het cadeau wordt uitgepakt door de ontvanger, deze direct goed ligt en ze kunnen zien wat het is. Vanzelfsprekend leg je de doos in het midden en vervolgens vouw je eerst de ene kant van het papier over de doos en vervolgens de andere helft. Om het jezelf makkelijk te maken, kun je het eerste stuk van het papier met plakband aan de doos vastplakken, zodat deze niet loslaat. Vervolgens sla je het andere stuk over de doos en die plak je dan vervolgens vast aan de andere kant van het papier. Omdat dit stuk natuurlijk ook zichtbaar is aan de buitenkant, is het vaak wat mooier om het uiteinde van het papier naar binnen te vouwen om het netter en rechter te maken voordat je het vastplakt.

Stap 3 – Het dichtvouwen en plakken van het papier

Wanneer je een vierkante doos moet inpakken en je bent creatief, dan kun je het cadeau ook zonder plakband inpakken. Omdat we er voor het gemak maar even vanuit gaan dat dit niet het geval is, leggen we je gewoon uit hoe jij de doos inpakken kunt door de kanten goed dicht te vouwen en vervolgens gewoon vast te plakken met een stukje plakband. Er steken natuurlijk aan beide kanten van de doos nog een stuk ongevouwen inpakpapier uit. Zorg ervoor dat je aan eerste de ene kant beide uiteinden naar elkaar toe duwt, zodat je beide tegen de hoek van de doos komen te liggen. Dit doe je aan beide kanten, zodat je vervolgens de driehoekjes naar elkaar toe kunt vouwen in de vorm van een punt, zodat de doos helemaal dicht gemaakt kan worden.

Stap 4 – Versier de ingepakte doos

Een doos inpakken is één, maar wanneer je iemand pas echt wilt verrassen, is het ook aan te raden om de boel verder te versieren. Hoe leuk is het om er bijvoorbeeld een mooie strik of krullint op te doen of een leuke sticker met een tekstje om aan te geven hoeveel iemand voor je betekent. Het leuke aan deze stap, is dat je helemaal zelf kunt bepalen in hoeverre je de boel versierd. Afhankelijk van de gelegenheid en ook de persoon voor wie je het inpakt, kan het dus zijn dat je bijvoorbeeld kiest voor een leuke strik of in het geval van Valentijnsdag, voor een hartje.

Grote dozen inpakken met inpakpapier

Ben je op zoek naar een creatieve en enthousiaste manier om je grote dozen in te pakken? Dan ben je bij MT Papier aan het juiste adres! Wij hebben namelijk een enorm assortiment inpakpapier, geschikt voor het inpakken van allerlei verschillende formaten dozen. Uiteraard kan het zijn dat je meerdere stukken papier nodig hebt, simpelweg omdat de doos wat aan de grote kant is. Kom je er nu zelf niet helemaal uit en wil je graag wat hulp of advies bij het uitzoeken van het juiste cadeaupapier? Aarzel dan niet en stuur ons gerust een berichtje.