Cadeau inpakken zonder plakband? Bekijk deze tips!

Tips

Cadeau inpakken zonder plakband

Cadeau inpakken zonder plakband? Dat kan! Stel dat je op het laatste moment nog even snel iets moet inpakken, maar je echt nergens die rol met plakband kunt vinden. Hoe fijn is het dan dat je een methode weet, waarmee jij een cadeautje kunt inpakken zonder dat je hier plakband voor nodig hebt? Omdat we bij MT Papier echt wel begrijpen dat je geen idee hebt hoe je dit voor elkaar moet krijgen, helpen we je graag stap voor stap om je uit te leggen hoe dit moet en uiteraard ook waar je rekening mee moet houden! Dus wil jij je cadeau inpakken zonder plakband, let dan nu goed op!

Verras de ontvanger dubbelop

Als je een cadeau geeft, is de verpakking vaak het eerste wat de ontvanger ziet. Het is als een visitekaartje voor het geschenk zelf. Daarom is het belangrijk dat je aandacht besteedt aan een prachtige presentatie. Door gebruik te maken van originele en verrassende inpaktechnieken zoals het inpakken van een cadeau zonder plakband, kun je jezelf onderscheiden van anderen en een blijvende indruk achterlaten. Moet je nagaan wat de reactie zal zijn als ze vervolgens ook het cadeau uitpakken!

Waarom je cadeau inpakken zonder plakband?

We horen je denken; ‘waarom zal ik mijn cadeau inpakken zonder plakband?’ Nou we kunnen je verzekeren dat iedereen wel dat ene moment kent waarop er last minute nog even een cadeautje ingepakt moet worden, maar de rol met plakband in geen velden of wegen te bekennen is. Je bent dan maar wat blij dat je een methode kent waarbij je geen plakband nodig hebt. Daarnaast is het natuurlijk ook beter voor het milieu en zorgt het ervoor dat je een stuk creatiever wordt met het inpakken van een cadeau. Kortom, reden genoeg dus om deze methode te onthouden, ook voor wanneer je wel een rol plakband binnen handbereik hebt.

Inpakken volgens de Japanse methode zonder plakband

Net als veel andere inpaktechnieken, waaronder het schuin inpakken van je cadeau, komt ook het inpakken zonder plakband uit het Japans. Het is de eerste paar keren wel even oefenen, maar als je het dan ook eenmaal onder de knie hebt, dan heb jij voortaan die rol met plakband echt niet meer nodig. Hoe deze methode werkt, leggen we je daarom dan ook graag stap voor stap uit.

Knip een stuk inpakpapier af

Voor je kunt beginnen met inpakken, is het belangrijk eerst te zorgen voor het juiste cadeaupapier. Knip hier vervolgens een stuk van af, maar zorg er wel voor dat dit stuk papier groot genoeg is en dus ook om het hele cadeau past. Voor de zekerheid kun je dus beter een paar centimeter extra afknippen, aangezien je dit gemakkelijk kunt omvouwen, mocht het toch te veel zijn. Je vouwt het bovenste stuk van het papier naar de onderkant. Dit zorgt ervoor dat er een vierkant ontstaat. Wat je dan merkt, is dat er aan de onderkant van het papier een stukje overblijft. Dit is geen probleem, maar moet nog wel even worden weggeknipt. Dit zorgt ervoor dat je een vierkant hebt en kunt beginnen met het inpakken zonder plakband. 

Strak vouwen van het papier

Is het gelukt en heb je nu een vierkant? Dan is het tijd om je cadeautje in het midden van het cadeaupapier te leggen. Let hierbij wel op dat je dit diagonaal doet. Als het cadeautje goed ligt, trek dan de punt van het papier over het cadeau. 

Dit doe je steeds iets verder, zodat de hoeken van het cadeau helemaal zijn bedekt met papier. Is ook dit gelukt, dan ben je al een heel eind op weg om je cadeautje zonder plakband in te pakken. Dit wat je net hebt gedaan, doe je vervolgens ook met de andere kant van het papier. 

Belangrijk is om goed met je vingers over de rand aan de onderkant te gaan van het papier, zodat er een vouwlijn ontstaat die strak is. De volgende stap is misschien net even wat lastiger, maar wel belangrijk! Houd het uiteinde van het papier goed vast en duw vervolgens met je vinger het papier naar binnen. 

Dit zorgt ervoor dat de zijkant van het papier om het cadeau gevouwen kan worden. Dit doe je vanzelfsprekend ook aan de andere kant en zorg dat dit goed en vooral strak gedaan wordt.

Nadat je deze stappen hebt doorlopen, is het belangrijk dat je ook de bovenste kant van het papier op dezelfde manier strak om het cadeau vouwt. Je zult zien dat het uiteinde van deze kant net even een stukje langer is en dus over de zijkant van het cadeau heen valt. Dit is goed! Niet knippen dus!

Deze flap (puntig als het goed is) moet je vervolgens in de opening doen die is ontstaan door het vouwen. Als het goed is, heb je nu je eerst cadeau zonder plakband ingepakt. Nu is het niet heel vreemd dat het de eerste keer en misschien ook de tweede keer niet helemaal lukt! Maar je zult zien dat wanneer je goed blijft oefenen, je uiteindelijk jouw cadeautjes probleemloos zonder plakband weet in te pakken.