Cadeau schuin inpakken? Lees dan onze tips!

Tips

cadeau schuin inpakken

Je cadeau schuin inpakken? Dat is een beste uitdaging volgens de meesten. Toch valt dit in de praktijk allemaal reuze mee. Het leuke aan het schuin inpakken van je cadeau, is dat het een ontzettend originele manier is en ook laat zien dat je tijd en aandacht hebt besteed aan het inpakken van een cadeau. Omdat we ons goed kunnen voorstellen dat je misschien wel geen idee hebt waar je moet beginnen, nemen wij je stap voor stap mee in het schuin inpakken van jouw cadeau. Je zult zien dat wanneer de ontvanger het cadeau krijgt, ze allereerst versteld zullen staan over jouw inpakkunsten, laat staan over de inhoud van het cadeau.

Waar komt het schuin inpakken eigenlijk vandaan?

Schuin inpakken van cadeautjes komt oorspronkelijk uit Japan. Standaard pakken we eigenlijk al onze cadeautjes recht in. Ook jij bent hier dus echt geen uitzondering op. We bedekken de bovenkant van het cadeau met inpakpapier en vervolgens maken we aan beide kanten de zijkanten dicht. Dit doen we vaak met veel te veel inpakpapier, want stel je voor dat je net een stukje te kort komt. Niet alleen zonde van het mooie papier, maar ook niet geheel bevorderlijk voor het milieu. In Japan doen ze dit totaal anders en dus ook met veel meer aandacht en ook beleid. Door het schuin inpakken van je cadeau, gebruik je namelijk exact genoeg papier en heb je door het diagonaal inpakken vaak maar één of twee stukjes plakband nodig.

Stap voor stap schuin inpakken

Nu je weet waar deze methode vandaag komt en ook welke voordelen het heeft, is het tijd om stap voor stap uit te leggen hoe het schuin inpakken van een cadeau in de praktijk werkt.

Begin met de juiste voorbereiding

Voordat je begint met het schuin inpakken van je cadeau, is het belangrijk om alle benodigde materialen bij de hand te hebben. Zorg ervoor dat je beschikt over cadeaupapier, een schaar, plakband en eventueel lint of decoraties. Kies een papier dat past bij de gelegenheid en de smaak van de ontvanger. Denk bijvoorbeeld aan een feestelijk patroon of een kleur die goed bij het cadeau past. Ben je creatief? Dan kun je natuurlijk ook zelf een strik maken van lint.

Meet en knip het cadeaupapier

Meet de lengte en breedte van je cadeau op en voeg hieraan ongeveer vijf centimeter extra toe. Dit geeft je genoeg ruimte om het papier strak om het cadeau te vouwen. Knip vervolgens het papier in de juiste afmetingen. Om ervoor te zorgen dat alles een stuk gemakkelijker gaat, is het ons advies om gebruik te maken van een papierrolhouder. Vooral wanneer je regelmatig een cadeautje moet inpakken, is dit de ideale manier om het papier niet alleen makkelijk op maat te kunnen afscheuren, maar er ook voor te zorgen dat dit netjes gebeurt.

Het schuin inpakken

Leg het cadeaupapier diagonaal voor je neer, zodat een hoek naar je toe wijst. Plaats het cadeau in het midden van het papier en vouw de hoek dichterbij je over het cadeau heen. Vouw vervolgens de andere hoek over het cadeau, zodat deze elkaar overlappen. Gebruik plakband om het papier op zijn plaats te houden. In het begin is het misschien even wennen, maar wanneer je deze methode eenmaal onder de knie hebt, had je gewild dat je dit veel eerder had geweten. Het zorgt er namelijk niet alleen voor dat je cadeau veel chiquer wordt ingepakt, maar het scheelt je ook een hoop onnodig verspilt inpakpapier.

Het resultaat

Als alles goed is gegaan, heb je nu een schuin ingepakt cadeau. Bekijk het resultaat en pas eventueel nog wat aan om ervoor te zorgen dat het cadeau mooi strak is ingepakt. Voeg nog wat decoraties of een lintje toe om het geheel af te maken.

Blijven oefenen

Misschien ben je wel een ontzettend natuurtalent! Toch is de kans dat het eerste en misschien ook wel tweede cadeautje dat je schuin wilt inpakken, niet helemaal goed gaat. Het is daarom dus ook belangrijk om dit goed te blijven oefenen. Gebruik daarvoor ons handige stappenplan, maar vergeet ook vooral niet om verschillende video’s op bijvoorbeeld YouTube te kijken, zodat je stap voor stap kunt volgen wat zij doen.