Rond cadeau inpakken? Bekijk dan onze handige tips!

Tips

rond cadeau inpakken

Wil jij een rond cadeau inpakken, maar krijg je alleen bij de gedachte al een klein beetje paniek in je hoofd? Geen zorgen! Bij MT papier helpen we je namelijk niet alleen met het vinden van het juiste inpakpapier, maar geven we je ook tips en tricks voor het inpakken van een cadeau en ook het versieren ervan. Omdat we als geen ander weten wat voor uitdagingen het inpakken van een rond cadeau met zich mee kunnen brengen, hebben we een aantal tips voor je en leggen we je stap voor stap uit hoe jij de eerst volgende keer een rond cadeau kunt inpakken op een goede en vooral originele manier. Ben je er klaar voor?

Kies het juiste papier en lint

Bij het inpakken van cadeaus draait alles om de details. Kies daarom zorgvuldig het juiste inpakpapier en een bijpassend lint. Ga voor bijvoorbeeld een stijlvolle folie met een subtiel patroon of gewoon voor een effen papier. Combineer dit met een lint in een contrasterende kleur voor net dat beetje extra. Om het helemaal compleet te maken, is het leuk om het lint aan beide uiteinden schuin af te knippen, voor net dat beetje extra.

Verras met een persoonlijk tintje

Niets maakt een cadeau zo bijzonder als een persoonlijk tintje. Voeg daarom bijvoorbeeld een handgeschreven kaartje toe aan je cadeau. Je zult zien dat deze persoonlijke touch vaak enorm wordt gewaardeerd door de ontvangen, helemaal wanneer het iets is dat hem of haar ook echt raakt en dan wel in de positieve zin van het woord.

Denk aan de praktische kant

Hoewel het uiterlijk belangrijk is, mag ook de praktische kant niet vergeten worden. Zorg ervoor dat je de juiste maat inpakpapier gebruikt, zodat het ingepakte ronde cadeau netjes en strak verpakt kan worden. Gebruik voldoende plakband om alles stevig vast te maken en voorkom dat er al voor het geven scheurtjes kunnen ontstaan.

Maak van het uitpakken een echte belevenis

Het inpakken van een rond cadeau is slechts het halve werk. Het echte werk gebeurt natuurlijk pas tijdens het uitpakken. Zorg daarom dat alleen het uitpakken van het cadeau al een hele belevenis op zich is. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een mooi lint of wat decoratieve stickers te gebruiken om het cadeau net even wat verder te verfraaien.

Stap voor stap je ronde cadeau inpakken

Nu je weet waar je allemaal aan moet denken bij een rond cadeau inpakken, is het nu tijd om stap voor stap uit te leggen hoe je dit het beste kunt aanpakken. Waar een vierkant cadeau natuurlijk een stuk makkelijker is, valt het in de praktijk met het inpakken van een rond cadeau best wel mee. Het enige verschil is wel, dat een rond cadeau inpakken zonder plakband niet echt een optie is, dus pak de plakbandrol, schaar en het inpakpapier er maar bij, want we gaan beginnen!

Knip een stuk inpakpapier

Voordat je begint met je ronde cadeau inpakken, is het belangrijk om een goed stuk inpakpapier af te knippen. Hierbij moet je rekening houden met de lengte en de breedte van het cadeau. Het inpakpapier moet langer zijn dan breed, zodat het cadeau volledig bedekt kan worden. Zorg er ook voor dat het papier breed genoeg is, zodat er aan beide kanten nog wat extra centimeters overblijven. 

Het exacte formaat van het inpakpapier hangt af van de grootte van het cadeau. Het is echter verstandig om iets ruimer te knippen, zodat je altijd nog wat papier kunt afsnijden als je klaar bent met inpakken. Op die manier voorkom je dat het cadeau niet helemaal mooi ingepakt wordt.

Let er wel op dat wanneer je het cadeau in het midden van het papier plaatst, er aan beide zijden voldoende ruimte overblijft. Zo voorkom je dat de uiteinden van het papier te kort zijn en niet goed kunnen worden vastgeplakt.

Pak een (grote) kom

Je staat er misschien niet direct bij stil, maar een rond cadeau inpakken heeft als uitdaging natuurlijk dat het kan bewegen of rollen. Wanneer je het cadeau op een kom of een grote rol plakband legt, kan het niet gaan rollen. Dit zal er ook voor zorgen dat het inpakken van een rond cadeau gemakkelijker wordt. Nadat de kom eronder is geschoven, plaats je het cadeau erop en schuif je het naar het midden van het papier.

Zorg ervoor dat de korte zijden links en rechts van het cadeau bevinden, terwijl de lange zijden ervoor en erachter moeten zitten. Maak gebruik van een kom of een plakbandrol die klein genoeg is om het voorwerp omhoog te houden zonder dat het kan wegglijden.

Vouw het papier over het cadeau

Het echte inpakken van je ronde cadeau kan nu beginnen! Als het goed is, ligt het cadeau op het papier en is het nu zaak om het papier eroverheen te vouwen. Dit is eigenlijk niets meer dan het papier omhoog te tillen en vervolgens over de bovenkant te doen. Belangrijk is wel dat het cadeau in het midden ligt, zodat je het straks goed kunt dichtplakken.

Vouw het papier rond het voorwerp

Waar je bij een vierkant cadeau een stuk makkelijker kunt vouwen, is dit bij een rond cadeau inpakken niet het geval. Het is dus zaak om het papier om het cadeau te vouwen, zodat alles straks goed is bedekt. Handig is om één van tegen de bovenkant aan te houden van het cadeau, terwijl je met de andere hand het papier rondom vouwt. Het is even afhankelijk van hoe groot je cadeau is, wat het makkelijkste is om te doen. 

Gebruik een mooi lint om het cadeau dicht te maken

Wanneer je al het inpakpapier bijeen hebt gepakt, kun je aan de slag met het vastbinden ervan. Hierbij komt een lint zeker bij van pas. Om extra stevigheid te creëren, is het ook mogelijk om wat plakband te gebruiken. Neem vervolgens een schaar en knip het overtollige papier aan de bovenzijde af tot een lengte van een paar centimeter, of wat er ook maar het beste uit ziet. Voordat je begint met inpakken, is het handig om het lint reeds af te knippen. Zo hoef je niet tegelijkertijd het pakpapier vast te houden én het lint te knippen.

Tot slot is een verzorgde afwerking natuurlijk ook bij het inpakken van een rond cadeau ontzettend belangrijk. Zorg ervoor dat alle randen netjes zijn gevouwen en dat het papier strak om het cadeau zit. Dit geeft een professionele uitstraling en laat zien dat je oog hebt voor detail en de tijd en moeite hebt genomen om iemand te verassen.