Wijnglazen inpakken als cadeau

Tips

Wijnglazen inpakken als cadeau

Wil jij iemand een set prachtige wijnglazen cadeau geven? Dan kunnen we ons goed voorstellen dat je misschien wel afvraagt hoe je deze niet alleen veilig, maar vooral ook leuk kunt verpakken. Nu is het veilig verpakken van een wijnglas vaak niet het grootste probleem, maar wel als dit in combinatie is met bijvoorbeeld leuk inpakpapier of cellofaan. Omdat we deze vraag bij MT papier natuurlijk regelmatig krijgen, hebben we een aantal handige tips voor je, zodat het inpakken van een wijnglas als cadeau geen enkel probleem meer vormt. Naast dat we je stap voor stap vertellen waar je allemaal rekening mee moet houden, vertellen we je natuurlijk ook wat je hier allemaal voor nodig hebt. Leuk inpakpapier is natuurlijk belangrijk, maar zo zijn er nog een aantal dingen om op te letten.

De kunst van het cadeau inpakken

Het inpakken van cadeaus is een kunst op zich. Het creëren van een mooie verpakking geeft een gevoel van spanning en verwachting bij de ontvanger. Het laat zien dat er aandacht is besteed aan het cadeau en het maakt het uitpakken tot een feestelijke gebeurtenis. Bij het inpakken van wijnglazen is het belangrijk om extra voorzichtig te zijn, omdat deze kwetsbaar zijn. Hoe je dit het beste kunt doen, vertellen we je straks stap voor stap.

Wat heb je allemaal nodig?

Voor het inpakken van wijnglazen heb je net even wat meer nodig, dan wanneer je iets gaat inpakken dat minder kwetsbaar is. Logisch ook, want wijnglazen kunnen kapot gaan en veel andere cadeautjes niet. De materialen die je nodig hebt zijn:

  • Inpakpapier (bijv. kraftpapier, vloeipapier of bubbelplastic)
  • Geschenkpapier (optioneel)
  • Lint of strik
  • Schaar
  • Tape of plakband
  • Opvulmateriaal (papier, schuim krullen, luchtkussens)

Om ervoor te zorgen dat je ondertussen niet naar de winkel hoeft, is het aan te raden dit eigenlijk standaard in huis te hebben. In ieder geval een rol inpakpapier, een goede schaar, rolletje plakband en wat linten en strikken. Zo kun je namelijk als even iets inpakken mocht dat nodig zijn.

Stap voor stap inpakken van wijnglazen

Voordat je begint met het inpakken van de wijnglazen, is het belangrijk om ze grondig te wassen en te laten drogen. Gebruik hiervoor warm water en een mild afwasmiddel. Spoel de glazen goed af en zorg ervoor dat er geen zeepresten achterblijven. Laat ze vervolgens op een schone doek drogen. Je kunt natuurlijk geen wijnglazen met vlekken cadeau geven, vind je wel?

Wikkel elk wijnglas individueel in inpakpapier of bubbelplastic

Om te voorkomen dat de wijnglazen breken tijdens het transport, is het belangrijk om ze individueel in te pakken. Neem een stuk inpakpapier of bubbelplastic en wikkel deze voorzichtig rond het wijnglas. Zorg ervoor dat het glas volledig bedekt is en dat er voldoende bescherming is tegen accidentele stoten.

Plaats de ingepakte wijnglazen in een doos of mand

Nu de wijnglazen veilig zijn ingepakt, is het tijd om ze in een geschikte doos of mand te plaatsen. Kies een stevige verpakking die groot genoeg is om alle glazen te bevatten zonder dat ze elkaar raken. Dit voorkomt mogelijke beschadigingen tijdens het transport.

Vul de lege ruimtes in de doos met opvulmateriaal

Om extra bescherming te bieden aan de wijnglazen en te voorkomen dat ze verschuiven tijdens het transport, is het belangrijk om de lege ruimtes in de doos op te vullen met opvulmateriaal. Dit kan bijvoorbeeld zijn: verfrommeld inpakpapier, noppenfolie of verpakkingschips. Zorg ervoor dat de glazen stevig vastzitten en niet kunnen bewegen.

Verpak de doos of mand in geschenkpapier (optioneel)

Als je de wijnglazen als cadeau wilt geven, kun je ervoor kiezen om de doos of mand waarin ze zitten in te pakken met geschenkpapier. Op deze manier geef je niet alleen een mooi en attent cadeau, maar biedt je ook extra bescherming aan de wijnglazen tijdens het transport.

Maak het cadeau af met een lint of strik

Om het inpakken van de wijnglazen helemaal compleet te maken, kun je het cadeau afmaken met een mooi lint of strik. Dit geeft een extra feestelijk tintje aan het cadeau en laat zien dat er veel aandacht en zorg aan het inpakken is besteed.

Maak het persoonlijk

Nu je de wijnglazen leuk hebt ingepakt, is het tijd om het net even wat persoonlijker te maken. Dit kun je doen door er bijvoorbeeld een handgeschreven kaart bij te doen met een persoonlijke boodschap, bijvoorbeeld omdat je iemand een hart onder de riem wilt steken. Je zult zien dat wanneer je dat doet, dit het geven en vooral ook ontvangen van het cadeau, net even iets specialer maakt.