Verschillende soorten inpakpapier bij MTpapier.nl

Tips

Verschillende soorten inpakpapier

Inpakpapier is er in allerlei soorten, maten en kleuren! We kunnen ons dus ook heel goed voorstellen dat je misschien wel geen idee hebt waar je moet beginnen. Allereerst is het belangrijk te bepalen voor welke gelegenheid je op zoek bent naar inpakpapier. Zo is het logisch dat je voor kerst kiest voor een ander motief, dan wanneer het gaat om het inpakken van een cadeautje voor een verjaardag. Daarbij is het ook goed om rekening te houden met de dikte van het papier, zodat je straks niet halverwege het inpakken te maken krijgt met papier wat scheurt. Om ervoor te zorgen dat je precies weet welke verschillende soorten inpakpapier er zijn en ook waar je ze het beste voor kunt gebruiken, hebben wij een selectie gemaakt van de belangrijkste varianten en deze in dit artikel verder voor je uitgelicht.

De soorten inpakpapier op een rijtje

Zoals je misschien al wel hebt kunnen zien, hebben we bij MT papier een enorm aanbod aan inpakpapier. Dat moet natuurlijk ook wel, aangezien iedereen zijn of haar eigen specifieke wensen heeft. Naast onze standaard varianten, kun je bij ons ook terecht voor gepersonaliseerd inpakpapier, maar daarover vertellen we je verderop in dit artikel meer. De verschillende soorten inpakpapier die we kennen zijn:

  • Standaard inpakpapier
  • Feestdagen inpakpapier
  • Luxe inpakpapier
  • Duurzaam inpakpapier
  • Gepersonaliseerd inpakpapier
  • Kraft inpakpapier

Standaard inpakpapier

Het inpakpapier dat iedereen wel kent, is het standaard inpakpapier zoals we de meeste cadeautjes voor een verjaardag of andere gelegenheid inpakken. Deze ontwerpen lopen uiteen van standaard zwart tot bijvoorbeeld wat meer kleur. Afhankelijk van het type cadeau en ook de persoon aan wie je het cadeau geeft, kun je zelf bepalen wat hier het beste bij past.

Feestdagen inpakpapier in verschillende soorten

De feestdagen staan natuurlijk in het teken van cadeautjes, samen zijn en gezellig onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar genieten. Hoe leuk is het dan dat je net dat beetje extra aandacht schenkt aan het op een leuke manier inpakken van een cadeau. Zo hebben we voor kerst allerlei verschillende soorten kerst inpakpapier, variërend van verschillende kleuren tot opdruk met de kenmerkende kerstman, rendieren en natuurlijk ook sneeuwvlokken. Wil je een Sinterklaas cadeau inpakken op een bijzondere manier, dan is het leuk om te kiezen voor Sinterklaas papier dat hierbij past.

Luxe inpakpapier

Luxe inpakpapier is bij uitstek geschikt voor allerlei verschillende gelegenheden. Dit is dan ook niet voor niets een van de populairste soorten papier die we hebben. Als we ons luxe inpakpapier vergelijken met de andere verschillende soorten inpakpapier, dan zien we dat dit papier vooral wordt gebruikt voor het inpakken van de wat duurdere cadeaus. Hetgeen wat dit papier zo speciaal maakt, is dat het vaak net even wat dikker is en ook de kleuren en patronen van net dat beetje hoogwaardige kwaliteit zijn. Op deze manier springt je cadeautje er direct uit!

Duurzaam inpakpapier

Bij MT papier vinden we duurzaamheid ontzettend belangrijk. Niet voor niets stellen we daarom ons assortiment ook met grote zorg samen. Ons inpakpapier is allemaal FSC gecertificeerd, wat aangeeft dat het op een duurzame manier is geproduceerd. Naast onze duurzame varianten, beschikken we ook over een assortiment gerecycled inpakpapier.

Kraft inpakpapier

Kraftpapier valt op door zijn kenmerkende bruine tint, stevigheid en zijn oorsprong in naaldhout. Niet voor niets is dit ook een van de verschillende soorten inpakpapier dat enorm populair is. Oorspronkelijk diende het ter bescherming van goederen tijdens transport, en voor het maken van papieren draagtassen, zakken en enveloppen. In recente jaren heeft kraftpapier aan populariteit gewonnen als cadeaupapier, waarbij het een vintage uitstraling en natuurlijke charme toevoegt, zowel in bedrukte als onbedrukte vorm. Een bijkomend voordeel is dat dit inpakpapier relatief betaalbaar is en je niet hoeft in te leveren aan kwaliteit en uitstraling.

Gepersonaliseerd inpakpapier

Wanneer jij je bedrijf nog meer onder de aandacht wilt brengen, dan is ons Gepersonaliseerd inpakpapier een absolute aanrader. We kunnen namelijk gewenst inpakpapier maken, volledig naar wens van de klant. Dat houdt dus in dat je je eigen inpakpapier bij ons laten maken, met naam en logo van je bedrijf. Niet alleen zorgt dit voor een nog meer professionele uitstraling, maar zorgt het ook voor nog meer naamsbekendheid. Veel grote bedrijven zijn je al voorgegaan en met succes! Het voordeel van MT papier is dat wij ook kleinere hoeveelheden gepersonaliseerd cadeaupapier voor je kunnen maken. Nieuwsgierig? Vraag ons dan naar de mogelijkheden.

Keuze gemaakt? Vergeet dan de rest niet

Wanneer je het passende papier hebt gevonden, is het tijd voor de volgende stap! Met alleen inpakpapier ben je er natuurlijk niet. Om ervoor te zorgen dat het inpakken een stuk makkelijker wordt, is een goede plakbandrolhouder een must have, maar natuurlijk ook wat extra decoratie. Hoe leuk is het om je cadeautjes niet alleen in te pakken met mooi inpakpapier, maar ze ook verder te verfraaien met decoratie strikken, krullint en een leuke sticker? Dus wil jij voortaan alle cadeautjes in stijl inpakken? Kom dan gerust eens bij ons langs in de winkel of neem rustig een kijkje in de webshop.