Sinterklaaspapier

Geen categorie

Sinterklaas, het feest dat ieder jaar uitbundig wordt gevierd in vrijwel heel ons land. Een feest ter ere aan  de man die kinderen cadeautjes en een hoop lekkernijen geeft. Samen met zijn pieten komt hij met de stoomboot helemaal uit Spanje, om in Nederland zijn verjaardag te vieren. En die cadeautjes worden natuurlijk mooi ingepakt met het Sinterklaaspapier van MTpapier.

BISSCHOP:

Sinterklaas is niet zomaar een verzonnen figuur. Sinterklaas heeft namelijk echt bestaan! Nicolaas van Myra was een bisschop die leefde in de 4eeeuw na christus. Later werd hij zelfs heilig verklaard en toen de naam sint Nicolaas is ontstond is deze door de jaren heen veranderd in Sinterklaas.

5 EN 6 DECEMBER:

Een ander feitje heeft te maken met datum . Sinterklaas vierde namelijk helemaal niet zijn verjaardag op 5 december. Sinterklaas stierf op 6 december, waarna deze dag aangehouden is als de dag waarop hij vereerd wordt. De tradities die wij daarvan gemaakt  hebben, worden tegenwoordig op sinterklaasavond (5 december) Het bekende Pakjesavond gevierd. In België wordt Sinterklaas bijvoorbeeld wel op 6 december gevierd.

SCHOEN ZETTEN:

En dan hebben we ook nog de traditie  Schoentje zetten deze traditie komt oorspronkelijk uit de kerk waar de mensen hun schoenen uitdeden in de hoop er wat in te krijgen zodat deze weer aan de armen geschonken konden worden. Later werd dit thuis door de kinderen ook gedaan vaak samen met een wortel voor het paard en het luidkeels zingen van Sinterklaas liedjes. De schoen zijn ochtends gevuld met kleine schoencadeautje en ingepakt met het mooiste vrolijkste Sinterklaaspapier. Om het nog mooier te verpakken kunt u gebruik maken van mooi krullint van Juteband ( net zoals de zak van Sinterklaas)

Sinterklaaspapier