Sinterklaascadeau inpakken? Lees onze handige tips!

Tips

sinterklaascadeau inpakken

Sinterklaascadeau inpakken op een originele manier? Dan zit je hier goed! Sinterklaas is natuurlijk het grootste kinderfeest, waar kinderen en ook volwassenen het hele jaar naar uitkijken. Het begint met de welbekende intocht en het meermaals zetten van de schoen in de hoop op een leuke Sinterklaascadeau en eindigt traditioneel bij de meeste huishoudens op pakjesavond, waar de kinderen rijkelijk worden bedeeld met allemaal Sinterklaascadeautjes. Voor het zover is, moeten deze sinterklaascadeautjes natuurlijk nog wel even worden ingepakt door de sint en zijn pieten.

Je wilt natuurlijk wel dat de kinderen, wanneer ze hun schoen hebben gezet en beneden komen om te kijken of er iets in is gedaan, ze een cadeautje aantreffen dat is ingepakt met leuk Sinterklaas inpakpapier. Omdat het inpakken van een Sinterklaascadeau voor veel hulpsinten soms voor flink wat uitdaging kan zorgen, delen wij een aantal handige tips met je, zodat het inpakken van Sinterklaascadeaus groot en klein geen enkel probleem meer is. Dus kun jij wel wat inspiratie voor het inpakken van je cadeaus gebruiken? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Zelf je sinterklaas cadeau inpakken met onze tips

Het inpakken van je sinterklaascadeau is een stuk gemakkelijker dan we vaak denken. Wanneer we iets leuks halen in de winkel, wordt het vaak keurig voor ons ingepakt en worden er allerlei leuke strikjes op geplakt. Omdat we in de huidige tijd natuurlijk steeds vaker online bestellen, zijn we aangewezen op onze eigen creativiteit. Het is daarom dus niet alleen verstandig om standaard een paar rollen cadeaupapier in je kelderkast te hebben liggen, maar ook wat krullinten en andere versiersels. Mocht je dan onverhoopt een keer iets moeten inpakken, dan hoef je je daar in ieder geval geen zorgen om te maken. Omdat de tips die wij met je delen voor het inpakken van je Sinterklaascadeaus natuurlijk ook kunnen worden gebruikt voor allerlei andere feestelijke momenten, is het verstandig deze tips goed door te lezen en niet te vergeten, ook te onthouden.

Voeg een persoonlijk tintje toe

Sinterklaas is een feest dat we al sinds jaar en dag vieren. Naarmate de kinderen ouder worden en vaak niet meer geloven, gaan ze, net als veel volwassenen, over tot het trekken van lootjes en het maken van surprises. Daarbij hoort natuurlijk ook het maken van een prachtig gedicht. Nu weten we ook wel dat het gros van de mensen een standaard gedicht van het internet plukt, maar is het juist leuk om er iets persoonlijks van te maken. Laat je creatieve geest dus de vrije loop en maak niet alleen een gedicht dat past bij degene die het cadeau ontvangt, maar besteed ook de nodige tijd en aandacht aan het maken van een surprise.

1. Knip of snij het papier op maat

Het inpakken van een Sinterklaascadeau vergt vaak wat meer concentratie dan we vaak denken. Het is dus wel belangrijk dat je hier rustig de tijd voor neemt, zodat je ook zeker weet dat het netjes gebeurt. Het is natuurlijk geen gezicht dat de ontvanger straks een cadeau krijgt waarbij het papier scheef zit en niet netjes is dichtgeplakt. Om er zeker van te zijn dat je de juiste lengte hebt, is het verstandig het cadeau op het papier te leggen en het papier vervolgens over het cadeau te leggen. 

Zo weet je namelijk precies hoeveel je nodig hebt en kom je straks tijdens het inpakken van je sinterklaascadeau niet ineens een paar centimeter te kort. Voordat je het papier op de juiste lengte knipt of snijdt, is het wel verstandig een centimeter of twintig extra speling te houden.

2. Leg het cadeau op het papier

Nu je het papier voor je Sinterklaas cadeau op de juiste lengte hebt gesneden of geknipt, is het tijd om te beginnen met het daadwerkelijk inpakken ervan. Leg het cadeau met de bovenkant naar beneden, zodat degene die het straks gaat uitpakken, direct kan zien wat het is. Nadat het cadeau goed ligt, is het belangrijk om eerst de ene kant van het papier over het cadeau te vouwen en vervolgens het andere deel. Dit maak je vast met een plakbandje, zodat het goed blijft zitten. 

3. Vouw de hoeken van het papier naar binnen

Om ervoor te zorgen dat je Sinterklaascadeautje goed is ingepakt, is het belangrijk de overige flappen van het papier naar binnen te vouwen. Dit doe je door beide uiteinden van het papieren tegen de doos of het cadeau aan te duwen, zodat je het vervolgens met een plakbandje kunt vastmaken. Dit doe je ook aan de andere kant, zodat het cadeautje helemaal is ingepakt.

Zorg voor een finishing touch

Heb je je cadeautjes voor Sinterklaas ingepakt? Dan is het nu tijd voor de versiering. Hoe leuk is het om je cadeautje extra te versieren met wat prachtige krullinten of een leuke kleine Staf en Mijter? De keuze is enorm en juist dat maakt het dat het inpakken van een Sinterklaascadeau ook zo leuk is. Niet moet, alles mag! Laat je creatieve geest z’n werk doen en je zult zien dat er een prachtige creatie uit voort zal vloeien.