Kerstcadeau inpakken doe je met deze handige tips!

Tips

kerstcadeau inpakken

Kerstcadeau inpakken op een leuke en originele manier? Dan zit je hier goed! Wanneer we denken aan kerstmis, dan denken we uiteraard aan een prachtig versierde kerstboom, heerlijk eten en vooral het samen zijn met alles en iedereen wie ons lief is. Maar wat is nu een prachtig versierde kerstboom zonder allemaal leuke cadeautjes eronder?

Niet alleen ziet het er veel leuker uit, maakt het de spanning in aanloop naar het moment van uitpakken ook een stuk groter. Juist omdat deze cadeautjes vaak enige tijd onder de kerstboom blijven liggen voordat ze worden uitgepakt, is het belangrijk deze kerstcadeaus leuk in te pakken.

Want laten we eerlijk zijn, een leuk ingepakt kerstcadeau is natuurlijk vele malen leuker om te geven, dan wanneer er is gekozen voor een eenvoudig standaard kadopapier. Dus wil jij je kerstcadeau op een leuke manier inpakken, dan lees je hier alle tips die je nodig hebt. Van het kiezen van het juiste inpakpapier tot het versieren met verschillende leuke krullinten en strikken.

Kies het juiste inpakpapier

Je kerstcadeau inpakken op een leuke en originele manier, kan natuurlijk alleen met leuk kerst inpakpapier. Wat dacht je van bijvoorbeeld speciaal inpakpapier voorzien van rendieren of allerlei andere typische printjes die horen bij kerst. Ga je voor wat meer luxe, dan kun je ook kiezen voor zwart met gouden inpakpapier, voor een net wat chique look. Let bij het maken van je keuze niet alleen op de prints, maar ook op het formaat van het papier. Zo vind je bij MT papier verschillende afmetingen, van consumentenrollen voor het inpakken van een wat kleiner kerstcadeau tot verschillende grote rollen inpakpapier geschikt voor tientallen kerstcadeautjes.

Kies voor verschillende kleuren krullint

Je kerstcadeau inpakken met alleen inpakpapier, dan kan natuurlijk niet! Ondanks dat je bij ons een ruim aanbod aan inpakpapier vindt, is het wel leuk om je cadeaus extra te verfraaien met verschillende soorten krullinten. Hoe leuk is het om de typische kerstkleuren rood en groen met elkaar te combineren tot een leuke strik of de combinatie van zwart en goud voor wat meer luxe? Het leuke aan kerst is, dat je je eigen creativiteit volledig de vrije loop kunt laten. Ben je zelf ontzettend creatief? Maak dan je eigen strikken van lint met deze 8 eenvoudige stappen.

1. Knip het papier op de juiste lengte

Een kerstcadeau inpakken is vaak lastiger dan we op voorhand zouden denken. Het belangrijkste is om te beginnen met het afknippen van de juiste lengte, passend bij het formaat van je cadeau. Nu kun je ook kiezen voor vellen cadeaupapier, maar ben je wel beperkt tot een bepaald formaat. Een handige tip van ons, is om het cadeau op het papier te leggen, zodat je ongeveer kunt inschatten hoeveel je nodig hebt en of het wel past. Zo kan het zijn dat je cadeau net te breed is voor een rol van 30 centimeter en je dus een rol van 50 centimeter breed nodig hebt voor het inpakken van je kerstgeschenk.

Heb je dit gedaan, knip het stuk dan af en leg de rol aan de kant zodat je alle ruimte hebt om je kerstcadeau rustig te kunnen inpakken. Je mag overigens best een centimeter of 15/20 overhouden, zodat de twee uiteinden elkaar kunnen overlappen. Zo hoef je straks tijdens het dichtmaken van het papier, de beide uiteinden niet angstvallig bij elkaar te houden om te voorkomen dat je kunt zien wat er in zit.

2. Leg het cadeau met de bovenkant naar beneden op het papier

Heb je het inpakpapier op de juiste lengte geknipt? Dan is het nu tijd voor het inpakken van je kerstcadeau. Zorg ervoor dat je het cadeau ongeveer in het midden van het papier legt, zodat je aan beide kanten voldoende papier over hebt. Vervolgens vouw je de ene kant van het papier over het cadeau heen en plak deze vast met een plakbandje. Let wel op dat je dit alleen doet in het geval het om een doos gaat, aangezien je anders het risico loopt het cadeau te beschadigen.

Vervolgens vouw je het andere uiteinde hier overheen en plak het vast met een plakbandje. Voor deze zekerheid mag je dit gerust op meerdere punten doen, zodat je zeker weet dat het niet losgaat. Wil je er nu zeker van zijn dat deze rand mooi strak is, vouw dan een klein stukje om, zodat je geen gescheurde rand ziet aan de buitenkant.

3. Vouw het inpakpapier naar binnen bij de hoeken

Aan beide zijden van de doos steekt nu natuurlijk nog steeds een stuk ongevouwen inpakpapier uit. Begin aan één kant en duw vervolgens beide uiteinden van het papier naar binnen, zodat ze tegen de hoeken van de doos of object komen te liggen. Als de uiteinden tegen de hoeken van de doos liggen, zouden er vier driehoekige vouwen op de hoeken van het papier zichtbaar moeten zijn.

Gebruik je vingers om deze vouwen glad te strijken, zodat ze in het papier blijven zitten. Vervolgens vouw je de bovenste en onderste flap naar elkaar toe en plak ze vast met een plakbandje. Dit doe je ook aan de andere kant en je kerstcadeau is ingepakt.

Versier het kerstcadeau met linten en strikken

Het inpakken van een kerstcadeau met alleen inpakpapier dat kan natuurlijk niet. Omdat kerst een speciale gelegenheid is, is het vooral leuk om wat extra tijd en aandacht te schenken aan het inpakken van je kerstcadeaus. Gebruik daarom niet alleen leuk inpakpapier, maar ga ook aan de slag met wat krullinten en strikken of het cadeau nog verder te verfraaien.

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een mooie grote strik boven op het kerstcadeau, maar zijn er natuurlijk nog veel meer mogelijkheden. Het leuke aan een kerst cadeau inpakken, is dat alles kan en mag. Laat dus je creativiteit de vrije loop en je zult zien dat je veel meer in je mars hebt dan je zelf voor mogelijk had gehouden.

Waarom is het leuk om kerstcadeaus leuk in te pakken?

Ben je ook zo dol op de feestelijke sfeer rondom kerst? Het is een tijd van het jaar waarin we onze geliefden verrassen met prachtige cadeaus. Maar waarom zou je stoppen bij het kiezen van het perfecte cadeau? Bij MT Papier zijn wij ervan overtuigd dat het inpakken van kerstcadeaus net zo leuk kan zijn als het geven zelf! Met ons uitgebreide assortiment aan creatieve inpakmaterialen en accessoires, zorgen wij ervoor dat jouw geschenken er niet alleen geweldig uitzien, maar ook echt bijdragen aan de magie van de feestdagen.

Het inpakken van kerstcadeaus biedt verschillende voordelen die verder gaan dan alleen een stukje uitstraling van het kerstcadeau. Het maakt het geven van geschenken nog specialer en kan een onvergetelijke indruk achterlaten bij degene die het ontvangt. Sterker nog, de manier waarop een cadeau is ingepakt kan soms nog spannender zijn dan wat erin zit! Meer inspiratie nodig? Bekijk dan ook onze tips over een Sinterklaas cadeau inpakken op allerlei verschillende leuke manieren.