Het juiste cadeaupapier kiezen in 4 stappen

Tips

Luxe inpakpapier Trends

Heb jij binnenkort een verjaardag of andere speciale gelegenheid? Dan wil je natuurlijk wel met iets leuks komen. Hoe leuk is het dan om je cadeautje in te pakken op een speciale manier, waarbij de ontvanger als blij wordt wanneer hij of zij het alleen nog maar vast heeft? Inpakpapier is namelijk veel meer dan alleen het papier waarmee we een cadeautje inpakken. Het heeft iets magisch en zorgt ervoor dat het moment van geven nog leuker wordt. Toch zien we dat het vaak een onderbelicht punt is en er vaak eerder naar praktisch wordt gekeken, dan dat er aandacht wordt besteed aan hoe het papier eruit ziet. Om ervoor te zorgen dat jij in vervolg ieder cadeautje leuk en origineel weet te verpakken, hebben wij een aantal tips voor je, zodat je in 4 stappen het juiste cadeaupapier kiezen kunt.

Kies voor papier dat bij je huisstijl past

Als bedrijf is het ontzettend belangrijk om te zorgen voor een stuk uniformiteit. Hoe kun je dat nu beter doen, dan ook te kiezen voor cadeaupapier dat volledig in dezelfde stijl is? Dit zorgt niet alleen voor een professionele uitstraling, maar ook vooral voor een stuk herkenning bij klanten. Zo hebben wij bij MT papier gepersonaliseerd inpakpapier mogen maken voor verschillende grote merken, waaronder Dejacque in Oldenzaal en de zussen Vedder & Vedder van het gelijknamige succesvolle sieradenmerk. Mocht je het nu lastig vinden om zelf te bepalen wat het beste bij je merk of bedrijf past? Dan helpen we je hier natuurlijk graag bij!

Zorg voor het juiste soort papier

Cadeaupapier is er in allerlei verschillende soorten. Het is dus wel belangrijk goed te kijken wat je precies nodig hebt of denkt te hebben. Zo zal een vierkante doos eenvoudiger in te pakken zijn, dan een object met allerlei vormen, zoals kinderspeelgoed bijvoorbeeld. Heb je vooral veel spullen die je moet inpakken die vrij lastig kunnen zijn, dan is het verstandig te kiezen voor sterker inpakpapier. De kans dat het papier dan scheurt, is een stuk kleiner dan wanneer je kiest voor dunner papier. Daarbij komt ook dat de uitstraling van dikker papier vaak net even wat luxer oogt, waardoor het moment van geven en ontvangen nog specialer wordt. Het juiste cadeaupapier kiezen draagt dus wel degelijk bij aan de beleving van het geven en ontvangen.

Het juiste formaat

Bij MT papier weten we als geen ander hoe frustrerend het is dat wanneer je net een stuk cadeaupapier van je papierrolhouder hebt gescheurd en dit blijkt net te kort te zijn. Ons advies is daarom dus ook altijd om verschillende formaten inpakpapier te hebben, zodat je altijd het juiste formaat hebt om een cadeautje leuk en bovenal, ook netjes in te kunnen pakken. Handig is dan om een papierrolhouder te kiezen waarop je direct twee rollen kunt plaatsen, zodat je twee formaten bij de hand hebt. De meest gangbare formaten voor papier zijn 30 centimeter breed en 50 centimeter breed. Houd er daarnaast ook rekening mee dat je de keuze hebt uit verschillende breedtes, ook kunt kiezen uit verschillende rollengtes. Dus wil je wat meer variatie, bestel dan bijvoorbeeld een rol met wat minder meters, bijvoorbeeld wanneer je een rol kerst inpakpapier of Sinterklaas inpakpapier nodig hebt.

Speel in op speciale gelegenheden

Het kopen van een cadeautje doen we vaak voor een speciale gelegenheid. Of er nu iemand jarig is, je een housewarming hebt of op zoek bent naar iets leuks voor moeder- of vaderdag. Wat dan vooral belangrijk is, is dat de winkel waar de consument een cadeautje koopt, ook beschikt over leuk bijpassend inpakpapier. Het is dus aan jou de taak ervoor te zorgen dat je hier ook op inspeelt. Dat wil dus zeggen dat je voor de kerst, Sinterklaas en ook andere gelegenheden kiest voor een net even wat ander design, zodat het cadeautje ook direct herkenbaar is. Hoe leuk is het om een cadeautje voor kerst in te pakken met een chique rood met groen papier of misschien wel zwart met goud? Je zult zien dat wanneer je hier rekening mee houd, dit ontzettend positief zal worden ontvangen.

Kerstpapier

Vergeet de versiering niet

Een cadeau inpakken is één, maar de echte finishing touch komt natuurlijk door er wat extra’s aan toe te voegen. Hoe leuk is het om een prachtige decoratie strik om het cadeau te doen en eventueel nog een sticker toe te voegen? Je zult zien, dat wanneer je extra tijd en aandacht besteed aan het extra verfraaien met krullinten, strikken en nog veel meer, de ontvangers dit niet alleen enorm waarderen, maar ook degene die het koopt de volgende keer wel weet waar hij of zij een cadeautje laat inpakken. Zo geef je namelijk ook direct een visitekaartje af als bedrijf, in plaats van dat de klant zelf aan een inpaktafel zijn of haar cadeautje laat inpakken of thuis eerst op zoek moet gaan naar een rol cadeaupapier.

Zorg voor een rol op reserve

Om er zeker van te zijn dat je altijd een rol op voorraad hebt, is het aan te raden een rol papier op reserve te houden. Stel dat het onverwachts toch drukker wordt dan je had gedacht, dan hoef je de mensen niet teleur te stellen dat je hun cadeautje niet meer kunt inpakken. Wel is het aan te raden om te kiezen voor een neutrale kleur, zodat je deze rol op ieder moment kunt gebruiken. Je zult zien, dat wanneer je de bovenstaande tips volgt, het juiste cadeaupapier kiezen een stuk eenvoudiger wordt en ook de ontvangers van het cadeautje blij zullen zijn.