Cadeau inpakken met een waaier in 7 stappen

Tips

cadeau inpakken waaier

Wanneer je iemand een cadeau geeft om hem of haar te verrassen, dan is alleen dit al ontzettend leuk. Natuurlijk is het belangrijk om ook de nodige tijd en aandacht te besteden aan de manier waarop je het inpakt, omdat dit het net even wat specialer maakt. Hoe leuk is het om bijvoorbeeld het cadeau in te pakken met een waaier van papier om het geheel net even wat feestelijk te laten ogen? Nu snappen we heel goed dat je misschien wel geen idee hebt waar je moet beginnen, maar daar helpen we je bij MT papier natuurlijk bij. Daarom leggen we je stap voor stap uit jij jij kunt inpakken met waaier en zo de ontvanger versteld doet laten staan van jouw inpakkunsten.

In 9 stappen je eigen waaien vouwen van papier

Het inpakken met waaier is niet heel ingewikkeld, maar vergt wel even wat oefeningen. Daarom nemen wij je in 7 eenvoudige stappen mee, zodat ook jij aan het einde een prachtige eigen waaier weet te vouwen, waarmee je ieder cadeau net even wat leuker in kunt pakken.

Stap 1 – Knippen van het inpakpapier

Het vouwen begint natuurlijk bij het op maat knippen van het inpakpapier. Handig is dus om eerst even te kijken welk inpakpapier je het mooiste vindt, zodat je hier een stuk van af kunt knippen. Belangrijk is dat je een rechthoekig stuk inpakpapier afknipt. Houd er daarbij wel rekening mee dat de breedte van het papier, ook direct de doorsnede is van de waaier die je straks gaat vouwen. 

Stap 2 – Vouwen van de waaier

Wanneer je het juiste stuk inpakpapier hebt afgeknipt, is het tijd om te gaan vouwen. Om te zorgen voor een nette afwerking, is het verstandig om aan de onderkant van het papier een vouw van ongeveer 1 tot 2 centimeter te maken, even afhankelijk van hoe groot de hij straks moet worden. Dit zorgt ervoor dat je wat extra stevigheid hebt, maar ook dat het mooi recht is. Hoe netjes je ook knipt, de kans dat het iets schuin is, is vrij groot.

Stap 3 – Tijd voor de tweede vouw

Nu de eerste vouw is gemaakt, draai je de waaier om en doe je hetzelfde nog een keer. Belangrijk is wel dat je dezelfde breedte aanhoudt, zodat deze vouw aansluit op de vorige vouw. Deze stappen herhaal je net zolang totdat je aan het einde van het papier bent. Dus iedere keer om en om.

Stap 4 – Gebruik een stuk lint

Nu de waaier is gevouwen, knoop je een stuk lint op ongeveer de helft van je net gevouwen waaier. Belangrijk is wel dat het lint lang genoeg is om niet alleen om de waaier te kunnen worden gebonden, maar ook om het cadeau waar de waaier straks op wordt vastgemaakt.

Stap 5 – Plak de waaier aan elkaar

Na het vouwen ben je er natuurlijk nog niet. Het is nu tijd om van je halve waaier een geheel te maken. Dat doe je door aan de ene kant een stuk dubbelzijdige plakband te plakken, zodat je de andere kant van de waaier hierop kunt plakken. Op deze manier krijg je een soort rondje. Het voordeel is, dat je deze stap ook kunt overslaan en dus een halve waaier hebt. 

Stap 6 – Maak de waaier vast aan je cadeau

Het maakt niet uit of je nu hebt gekozen voor een hele waaier of voor een halve. Nu is het tijd om deze vast te maken aan het cadeau zelf. Dit doe je door het lint wat je in de vorige stap om de waaier hebt gevouwen, nu om het cadeau te doen en vast te maken met een strik. 

Stap 7 – Versier de rest van het cadeau

Nadat je de waaier aan het cadeau hebt gemaakt, heb je natuurlijk nog alle vrijheid om het cadeau verder te versieren. Zo is het bijvoorbeeld leuk om er nog een kaartje aan vast te maken met een persoonlijke boodschap, maar kun je er ook voor kiezen om het hierbij te laten. Het is maar net in hoeverre jij je creativiteit de vrije loop laat.