Verschillende manieren waarop je vloeipapier kan gebruiken

Tips

Zwart Zijdepapier Vloeipapier Zwart op rol

Vloeipapier, wat is dat eigenlijk? De wat oudere generatie zal misschien gelijk aan het rollen van een sjekkie draaien, maar dat zit tegenwoordig echt wel anders. Je kunt veel meer met vloeipapier dan het alleen oproken! Het dunne papier is namelijk ook ideaal om voor cadeautjes te gebruiken. Daarom willen we graag de verschillende manieren waarop vloeipapier het uiterlijk van je cadeau kan verbeteren in dit artikel met je bespreken.  Wil jij graag ook jouw cadeautjes op een unieke manier inpakken, of een goede indruk op jouw klanten maken? Lees dan snel verder!

Als inpakpapier en geschenkverpakking

Vloeipapier is enorm veelzijdig. Om te beginnen willen we daarom graag een aantal handige ideeën ter inspiratie met je delen. Je kunt vloeipapier bijvoorbeeld gewoon op dezelfde manier als normaal inpakpapier gebruiken, door meerdere lagen over elkaar heen te leggen. Dit voorkomt dat het papier nog half doorzichtig is, en de ontvanger van je cadeautje al kan zien wat hij of zij krijgt. Je kunt de verschillende lagen ook allemaal een andere kleur geven, wat een heel vrolijk effect creëert. Ook wordt het makkelijker om cadeaus met een ingewikkelde vorm goed in te pakken, omdat vloeipapier zich beter om een object heen kan vormen dan andere materialen. Ben jij helemaal niet zo’n inpak-talent? 

Dan is vloeipapier een hele goede manier om ervoor te zorgen dat dit niet zo opvalt. Het papier kreukelt van nature al een beetje, waardoor het dus makkelijker is om een verkeerde vouw of een klein foutje te verbergen. En kom je er echt niet meer uit? Dan kun je het vloeipapier altijd nog op dezelfde manier als doorzichtig cellofaan gebruiken. Leg het cadeau op een groot stuk vloeipapier, pak de punten bij elkaar vast, en niet of plak deze aan de bovenkant samen. Versier dit bovenste ‘staartje’ met een mooie zelfgemaakte strik van lint, en je zult zien dat je cadeau op een simpele manier toch mooi verpakt is!

Creatieve decoratie

Ook voor de echte creatievelingen onder ons kan vloeipapier een mooie manier zijn om eens met iets anders dan anders aan de slag te gaan. Wist je bijvoorbeeld al dat je met vloeipapier zelf bloemen kunt maken? Online zijn er veel verschillende instructies te vinden, maar het komt erop neer dat je kleine vierkantjes of driehoekjes uit het vloeipapier knipt, en deze in elkaar vouwt. Doe dit op de juiste manier, en je krijgt een prachtige papieren bloem die je ter vervanging van een strik op het cadeau kunt bevestigen. Ook kun je een extra strook vloeipapier gebruiken als lint, zodat het lint en de bloem goed bij elkaar passen. Online zijn er veel verschillende kleuren vloeipapier te vinden, dus kijk eens naar het volledige aanbod op onze website. 

Als bescherming en opvulling

Vloeipapier wordt dus vaak gebruikt om de buitenkant van een cadeau te decoreren. Daarnaast wordt het echter vaak ook gebruikt om de binnenkant van een cadeau te beschermen! Zonder vloeipapier zou een breekbaar cadeau zoals een vaas in de verpakking blijven rollen, waardoor de kans op beschadiging toeneemt. Vloeipapier vult de verpakking netjes op, waardoor alles op zijn plaats blijft. Ook ziet het er luxe uit, wat cadeaus zoals parfum of gezichtsverzorging alleen maar ten goede komt. Om een cadeaudoos te vullen kun je het beste kiezen voor vloeipapier met een mooi patroon, of voor papier dat met een gouden of zilveren kleur bedrukt is. Daarnaast is het een optie om verschillende soorten vloeipapier in hele dunne stroken te snijden, en door elkaar te gebruiken. Dat oogt in ieder geval wat vrolijker dan houtwol of piepschuim!

Volledig te personaliseren

Ook als je een eigen winkel of bedrijf hebt, kan vloeipapier een waardevolle toevoeging voor jouw producten zijn. Wist je bijvoorbeeld al dat je vloeipapier kunt laten bedrukken met je eigen naam of logo? Kleine persoonlijke details op de cadeauverpakking zien er niet alleen professioneel uit, maar zijn ook een goede manier om meer naamsbekendheid te verwerven. Als een klant een fijn parfum cadeau heeft gekregen, wil je natuurlijk graag dat hij of zij naar jouw winkel terugkomt om een tweede fles aan te schaffen! Je kunt het gepersonaliseerde vloeipapier al vanaf kleine hoeveelheden laten bedrukken, zodat je er een tijd mee vooruit kan.  

Voordelen van vloeipapier op een rijtje

Vloeipapier is dus een mooie en luxe toevoeging aan de cadeauverpakking, en kan in sommige gevallen het traditionele cadeaupapier zelfs in zijn geheel vervangen. Als je vloeipapier gaat gebruiken om een cadeau in te pakken, dan is de kans groot dat je uiteindelijk minder papier gebruikt, vanwege de dunne laagjes. Ook is vloeipapier ideaal om met weinig materiaal toch een hoop volume aan een cadeauverpakking toe te voegen. Je bespaart niet alleen geld, maar draagt ook nog een steentje bij aan het milieu. Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan op onze site: er zijn genoeg opties om uit te kiezen!