Handige tips voor het opbergen van inpakpapier

Tips

opbergen van inpakpapier

Inpakpapier en cadeautasjes zijn vaak onhandig groot en kunnen snel kreuken of beschadigen als ze niet goed worden opgeborgen. Met een beetje creativiteit en slim gebruik van de ruimte die beschikbaar is, kun je zorgen dat alles overzichtelijk en klaar voor gebruik blijft. Hier vind je verschillende makkelijke manieren om jouw inpakmaterialen goed te organiseren. Het opbergen van inpakpapier  is best eenvoudig en daarom willen we graag een aantal tips met je delen.

Benut de ongebruikte ruimte achter de deur

De ruimte achter deuren is ideaal voor het opbergen van spullen. Als je draadmanden aan de binnenkant van een kastdeur kunt monteren, benut je de verticale ruimte die anders ongebruikt blijft.  Zulke manden zijn perfect voor het opbergen van rollen inpakpapier, linten en andere dingen die je nodig hebt voor het inpakken. Als je een magnetische strip toevoegen, kun je metalen voorwerpen zoals scharen en clips handig ophangen. 

Gebruik een kledinghoes voor lange rollen papier

Een kledinghoes die je niet gebruikt, biedt een slimme oplossing voor het opbergen van inpakpapier. Hang de hoes in je kast en je hebt een instant, stofvrije opberger die je rollen papier kreukvrij en mooi houdt. Kies een doorzichtige hoes uit zodat je de inhoud makkelijk kunt zien. Dit bespaart tijd, omdat je niet hoeft te zoeken naar de juiste rol.

Schoenen organizers zijn veelzijdiger dan je denkt

Oude hangende schoenen organizers zijn heel goed te hergebruiken als opslag voor inpakpapier. Snijd de bodems uit de middelste rijen, zodat je de lange rollen papier door de vakken kunt steken. De bovenste vakken kun je dan gebruiken voor kleinere benodigdheden zoals plakband, linten, en scharen. Dit is niet alleen een goedkope oplossing, maar op deze manier kun je ook al je inpakmaterialen gesorteerd op kleur of thema (kerst, verjaardag) opbergen. 

Plastic tas dispensers: een alternatieve opbergoplossing

Plastic tas dispensers zijn verrassend veelzijdig en heel goed geschikt voor het opbergen van inpakpapier. Monteer de dispenser aan een muur of de binnenkant van een kastdeur voor een opgeruimde en toegankelijke opbergplek. Deze dispensers beschermen je rollen papier tegen stof en kreukels en zorgen dat alles netjes op één plek blijft.

Een wasmand voor het opbergen van inpakpapier 

Als je wat meer ruimte beschikbaar hebt, zoals onder een bureau, dan kan een mooie wasmand nuttig zijn als opbergplek voor inpakmateriaal. Het is niet alleen decoratief, maar ook makkelijk verplaatsbaar. Zo kun je de mand gemakkelijk meenemen naar een andere ruimte als je samen met anderen cadeaus gaat inpakken.

Slimme opslag in kleine ruimtes

Als je in een kleiner huis woont, heb je misschien wel slimme en ruimtebesparende oplossingen nodig. Zo zijn er organizers die aan de deur kunnen hangen. Je kunt ze snel plaatsen en ze nemen weinig ruimte in beslag. Deze organizers hebben vaak meerdere vakken en je kunt er allerlei inpakbenodigdheden in sorteren en opbergen. Je hangt ze makkelijk aan de bovenkant van een deur, dus boren of schroeven is niet nodig. Op die manier heb je alles bij de hand om een boek mooi in te pakken

Creatieve ideeën voor hergebruik

Bekijk de meubels die je al hebt eens voor mogelijke opbergoplossingen. Zo kan bijvoorbeeld een oud wijnrek een prima plek zijn om rollen luxe inpakpapier te bewaren. De ronde vakken zijn ideaal om rollen inpakpapier staand te bewaren. Zo zijn ze goed bereikbaar en ze blijven ook mooi en kreukvrij. 

Ook goed om te weten

Iedere oplossing die je hier hebt kunnen lezen is er om ervoor te zorgen dat de manier waarop je je inpakpapier en alle toebehoren bewaart verbetert. Het is belangrijk om de ruimte die je hebt helemaal te benutten en te zorgen dat je inpakpapier makkelijk kan pakken. Pas je  deze opberg ideeën toe, dan zul je merken dat je minder tijd kwijt bent aan het zoeken naar de dingen die je nodig hebt en meer tijd overhoudt om het cadeau, of de cadeaubon mooi in te pakken.

Als je gaat voor een verticale opberg oplossing, zoals de hangende organizers aan de binnenkant van een deur, helpt dit om de vloer vrij te houden. De doorzichtige opbergopties zorgen ervoor dat je meteen kunt zien wat erin zit. Handig als je snel iets nodig hebt. Daarnaast kun je kleine mandjes of lades gebruiken voor de kleinere items als scharen, linten, plakband en stickers.

Als je deze netjes op een specifieke plaats bewaart voorkom je rommel en weet je altijd waar je ze kunt vinden.