De leukste kerst cadeautjes op een rijtje

Tips

leuke kerstcadeautjes

December is nu eenmaal de maand van feestdagen! Als je als gezin net Sinterklaas achter de rug hebt, lijkt het daarna wel alsof er geen tijd verstreken is voordat het alweer tijd is voor de kerstviering. Dat kan maar één ding betekenen: terug de stad in, om nogmaals op jacht naar de perfecte cadeaus te gaan! Hoewel niet ieder gezin cadeautjes uitwisselt met de kerst, is het wel een steeds meer gebruikelijke traditie. Eigenlijk sluiten Sinterklaas en Kerstmis best wel mooi op elkaar aan: één feestdag die vooral om alle kinderen draait, en één feestdag voor alle volwassenen. In dit artikel bespreken we wat ideeën voor de beste kerstcadeautjes, zowel voor alle gezinsleden als voor de mensen die je verder lief hebt. Natuurlijk is geen persoon hetzelfde, en is het leukste cadeautje iets wat persoonlijk voor iemand uitgekozen is. Maar als jij simpelweg niet zo creatief bent of op de dag voor kerst pas gaat beginnen met shoppen, hopen we dat deze lijst je een beetje helpt!

Kerstcadeautjes voor moeders

Meestal is een cadeau voor een moeder kopen vrij simpel. Er zijn zoveel leuke opties dat het juist lastig is om er maar een te kiezen! Geef jouw moeder een cadeaubon voor een high wine cadeau, zodat jullie samen op pad kunnen gaan. Of kies een mooie cadeaudoos uit, en vul deze met alles wat ze nodig heeft om thuis een saunadag te houden. Er is geen beter gevoel op de wereld dan je moeder een perfect ingepakt cadeau met een mooie grote strik te kunnen overhandigen. De rest van het jaar doet zij waarschijnlijk heel veel voor je, maar met kerst is het zeker ook haar beurt om verwend te worden. Wil je het perfecte cadeau helemaal afmaken? Kies er dan voor om aan de strik een kaartje met een lieve boodschap te hangen. Zo kan haar kerst niet meer stuk!

Kerstcadeautjes voor vaders

Het is een beetje een stereotype, maar de meeste vaders houden nu eenmaal van dezelfde dingen! De drie belangrijkste dingen die je aan een vader kan geven, hebben vaak te maken met bier, comfortabele kleding, of zijn hobby. Je kunt deze drie elementen dus samenvoegen om altijd een simpel maar perfect cadeau aan je vader te geven. Is de hobby van jouw vader koken? Kies dan een selectie aan speciaalbier uit. Hij kan de ene helft opdrinken, en de andere helft gebruiken als ingrediënt voor zijn stoofpot. Is jouw vader meer een buitenmens? Koop dan bijvoorbeeld comfortabele sokken voor hem, waar hij een flink stuk mee kan wandelen zonder blaren te krijgen. Zo lang het cadeau met een of meer van de drie bovenstaande elementen te maken heeft, is het gegarandeerd een succes. Je kunt het cadeau wat persoonlijker maken door een grappig soort kerst inpakpapier te kiezen: daar kan hij vast om lachen!

Cadeautjes voor kerst voor vrienden

Vier jij kerst dit jaar met je vrienden? Dan kun je qua cadeau daadwerkelijk alle kanten op. Zorg eerst dat je duidelijk hebt hoe jullie elkaar cadeautjes gaan geven: koopt iedereen iets voor iedereen, of krijgen jullie allemaal een lootje? Zodra je dat zeker weet, kun je gaan brainstormen. Het kan leuk zijn om de groep een activiteit cadeau te geven, die jullie met z’n allen gaan doen. Een weekendje weg bijvoorbeeld, of samen naar een escaperoom. Het is, als je hiervoor kiest, wel zo leuk om de bon even uit te printen en mooi in te pakken, bijvoorbeeld in een klein cadeauzakje. Dat maakt toch meer indruk dan alleen de reservering via een berichtje naar iedereen door te sturen. 

Kerstcadeautjes voor kinderen

Bij een cadeautje voor een kind kun je het beste aan de ouders vragen of er een verlanglijstje beschikbaar is. Kinderen zijn moeilijk om voor te shoppen, omdat je nooit helemaal zeker weet wat er op het moment populair is. Door het gewoon even te vragen, voorkom je teleurstellingen. Ook is het altijd een optie om in de speelgoedwinkel om advies te vragen. De mensen die daar werken weten als geen ander welk speelgoed er nu het meest gewild is.

Een Kerstcadeautje voor jezelf!

Ben je dan de hele dag druk bezig geweest met het winkelen en vooral al het inpakken met inpakpapier? Vergeet dan niet om even bij jezelf stil te staan, en jezelf te belonen. De kerstvoorbereidingen zijn elk jaar best wel wat werk, zeker omdat je wilt dat elk pakje er netjes en verzorgd uitziet. Gun jezelf na alle moeite bijvoorbeeld je favoriete badschuim, of koop het shirt in de etalage waar je al weken naar loopt te kijken. Kerst gaat uiteindelijk voor een groot deel om liefde, en die liefde mag je dus ook naar jezelf tonen. Met een klein gebaar weet je zeker dat je vervolgens klaar bent voor alle drukte en chaos die nog gaat komen! Tips nodig voor het inpakken van je kerstcadeau? Ook die vind je bij MT papier!