Inspiratie voor creatieve cadeauverpakkingen

Tips

creatieve cadeauverpakkingen

Een mooi ingepakt cadeau geeft de ontvanger echt een ‘wow’-gevoel nog voordat ze het hebben opengemaakt.  Deze ideeën voor een creatieve cadeauverpakkingen zorgen ervoor dat jouw geschenken er bijna te mooi uitzien om uit te pakken!

Natuurlijke materialen voor een creatieve cadeauverpakking

Versier je cadeaus met natuurlijke materialen voor een bijzonder persoonlijke en fantasierijke toevoeging. Maak je cadeau uniek met iets wat je tijdens een wandeling in het bos hebt gevonden. Denk bijvoorbeeld aan takjes, dennenappels of mooie bloemen. Deze natuurlijke elementen geven je cadeau een rustieke en originele uitstraling. Zo kun je bijvoorbeeld een mooi takje dennen met een touwtje vastbinden aan het cadeau. Voeg eventueel een klein bosje lavendel toe voor een vleugje kleur en geur. Als je wat extra’s wilt toevoegen, kun je een paar kaneelstokjes of een gedroogde sinaasappelschijf gebruiken. Dit geeft niet alleen een feestelijk uiterlijk, maar het ruikt ook nog eens heerlijk. Gebruik bruin inpakpapier als basis om de natuurlijke materialen echt te laten opvallen. Dit papier is stevig en heeft een uitstraling die perfect past bij een natuurthema. Voor een extra persoonlijke toevoeging kun je de naam van de ontvanger met de hand schrijven op een klein kaartje en dit bevestigen met een touwtje of lint.

Het zijn de kleine dingen die een creatieve cadeauverpakkingen maken

Het zijn de kleine persoonlijke details die deze cadeaus echte blikvangers maken. Stickers, labels, handgeschreven notities of zelfs een polaroidfoto op de verpakking veranderen zelfs saai inpakpapier in een persoonlijke boodschap. Het mooiste is dat de ontvanger niet alleen blij zal zijn met het cadeau, maar ook met de boodschap. Een eenvoudige manier om je cadeau persoonlijker te maken is door een handgeschreven briefje toe te voegen. Schrijf een lieve boodschap of herinnering op een mooi stukje papier en plak dit op de bovenkant van het cadeau. Voor een speelse toevoeging kun je kleurrijke stickers of stempels gebruiken om het briefje te versieren.

Eenvoudig en stijlvol

Simpel maar mooi: kies voor een mooi gekleurd lint in combinatie met eenvoudig, lichtbruin inpakpapier. Deze combinatie zorgt voor een elegante uitstraling zonder dat het te druk wordt. Een strak lint en neutraal papier kunnen al een groot verschil maken en zorgen voor een mooie presentatie. Het gebruik van lint voegt een wat luxe toe aan je cadeau. Kies voor een lint in een opvallende kleur zoals dieprood, felgroen of roze om een prachtig contrast te creëren met het bruine papier. Strik het lint strak om het cadeau en maak een mooie strik aan de bovenkant. Je kunt ook meerdere linten van verschillende breedtes gebruiken om een gelaagd effect te creëren. Daarnaast kun je kleine accessoires toevoegen zoals met kerst mini kerstballen, belletjes of zelfs een klein kerstboompje van papier om het geheel af te maken. Deze kleine toevoegingen geven je cadeau een feestelijke uitstraling zonder dat het te druk wordt.

Romantisch

Kies voor eenvoud, maar toch een creatieve cadeauverpakkingen met elegante bloemen. Soms is minder juist meer. Een mooie bloem of een takje groen kan je cadeau net dat beetje extra geven. Schrijf een oprecht kaartje om je cadeau persoonlijker te maken. Het draait niet altijd om de versiering, maar om de betekenis erachter. Voor een romantisch cadeau kun je rozen gebruiken. Droog een paar rozen en bind ze samen met een lint om op het cadeau te bevestigen. Andere bloemen zoals anjers, tulpen of zelfs wilde bloemen kunnen ook prachtig staan. Kies bloemen die een speciale betekenis hebben voor jou en de ontvanger om het cadeau nog persoonlijker te maken. Combineer dit met  luxe inpakpapier in zachte kleuren zoals pastelroze of lichtblauw. 

Pure eenvoud

Het hoeft niet altijd meer, meer, meer te zijn als het gaat om creatieve cadeauverpakkingen! Soms kan een beetje al veel doen. Waarom niet gewoon een simpel lint gebruiken en geld besparen op inpakpapier en decoraties? Een mooi lint rondom je cadeau kan al genoeg zijn om het er prachtig uit te laten zien. Kies voor een breed lint in een effen kleur zoals wit, zwart of goud en maak een mooie strik. Je kunt ook kiezen voor linnen of jute lint voor een meer rustieke uitstraling. Voor iets extra’s kun je een klein takje groen zoals eucalyptus of rozemarijn onder de strik schuiven. Zo krijg je een natuurlijke en frisse uitstraling, maar het is niet te druk. Een klein kaartje kan het helemaal afmaken. 

Een beetje kant

Gebruik eens oud kant om een voor een vintage uitstraling als creatieve cadeauverpakkingen. Zelfs een papieren onderzetter kan al genoeg zijn. Wikkel het rond je cadeau, maak het vast met plakband, voeg een lint toe en klaar ben je. Het is meteen een heel origineel cadeau. Kant kan zo een prachtige textuur toevoegen aan je cadeauverpakking. Je kunt ook kant combineren met inpakpapier voor een mooi contrast. Met deze tips en ideeën worden jouw cadeaus het stralende middelpunt. Ga creatief aan de slag en verras je geliefden met prachtige creatief ingepakte cadeaus!