Cadeau origineel inpakken met deze 6 ideeën

Tips

cadeau origineel inpakken

Wil jij je cadeau origineel inpakken? Dan zit je hier goed! Tussen alle standaard strikken en gewoon papier, waar helemaal niets mis mee is, wil je je cadeau soms net iets origineler inpakken. Of je nu een cadeau geeft voor een verjaardag, housewarming, jubileum of gewoon zomaar, hier vind je tips voor originele verpakkingen en persoonlijke toevoegingen. 

1. Plooien voor extra flair

Plooien in cadeaupapier zorgen niet alleen voor blijdschap bij degene die het cadeautje ontvangt, maar beschermt ook breekbare items. Om plooien te maken, begin je met het platleggen van het inpakpapier en vouw je het als een harmonica in dezelfde plooien. Druk het stevig aan voor scherpe vouwen. Vouw daarna het geplooide papier voorzichtig doormidden om een waaierachtige vorm te maken en zorg ervoor dat de randen netjes op elkaar aansluiten. Maak de plooien vast met dubbelzijdige tape of een leuke sticker in het midden. Doe er een mooi lint omheen, terwijl je de plooien netjes houdt. Het resultaat zal zeker indruk maken op de ontvanger!

2. DIY cadeauzakje van inpakpapier

DIY cadeauzakjes van inpakpapier zorgen voor iets persoonlijks en zijn een milieuvriendelijk alternatief voor traditioneel inpakken. Om een cadeauzakje te maken, begin je met een stuk inpakpapier dat groter is dan je cadeau. Plaats het cadeau in het midden en pak de randen van het papier om een zakje te vormen. Maak de samengebrachte randen vast met plakband of een mooi lint. Voor handvatten knip je twee stroken van het papier of lint en bevestig je deze aan de zijkanten van het zakje. Je kan het verder nog versieren met bijvoorbeeld stickers of een mooie strik gemaakt van lint. Zulke leuke zelfgemaakte zakjes verminderen ook afval en de ecologische voetafdruk, perfect voor milieubewuste gevers. Het is ook de ideale manier om een cadeaubon leuk in te pakken

3. Suminagashi inpakpapier

Suminagashi inpakpapier geeft een interessante mix van kunst en traditie, afkomstig van de eeuwenoude Japanse marmertechniek. Je begint met het vullen van een ondiepe bak met water en voeg vervolgens wat druppels inkt of acrylverf in verschillende kleuren toe. Roer de kleuren voorzichtig om mooie patronen te maken. Leg dan een vel gewoon papier (groter dan je cadeau) voorzichtig op het wateroppervlak, zodat het het ontwerp opneemt. Til het papier voorzichtig op en laat het plat drogen. Het resultaat? Een mooi inpakpapier dat doet denken aan Japanse aquarel schilderijen, waarmee je cadeau zeker veel originaliteit krijgt. Elk ontwerp is uniek, waardoor je cadeau niet alleen prachtig verpakt is, maar ook een waar kunstwerk. Deze methode is heel geschikt om een boek leuk mee in te pakken.

3.  Furoshiki cadeauverpakking

Furoshiki cadeauverpakking is een andere traditionele Japanse methode en zeker een manier voor je cadeau origineel inpakken. Deze methode verandert stof in een herbruikbare verpakking. Om deze milieuvriendelijke verpakking te maken, begin je met een vierkant doek in de gewenste grootte en patroon. Plaats je cadeau in het midden van de stof, vouw vervolgens de tegenoverliggende hoeken over het item en knoop ze vast. Herhaal dit met de overige hoeken en pas de stof naar wens aan voor een strakke omslag. Furoshiki geeft je veel mogelijkheden, van het gebruik van verschillende soorten textiel tot het toevoegen van ingewikkelde vouwtechnieken. Niet alleen voegt het een vleugje cultuur toe aan je cadeau, maar het zorgt ook voor duurzaamheid door afval te verminderen. 

4. Cadeauverpakking met bloemen

Verse bloemen toevoegen aan je cadeautje voegt een vleugje natuurlijke schoonheid toe. Begin met het uitzoeken van mooie bloemen die passen bij de smaak van de ontvanger en de gelegenheid. Zorg ervoor dat de bloemen schoon zijn voordat je ze gebruikt. Pak je cadeau in met dit mooie luxe inpakpapier en bevestig het met plakband of een lint. Rangschik dan de bloemen voorzichtig boven op het pakket, bijvoorbeeld in een cluster of als een enkele opvallende bloem. Om verwelking te voorkomen, besproei de bloemen lichtjes met water en bedek ze met een klein stukje plastic folie voordat je ze aan het cadeau vastmaakt. Deze leuke toevoeging zorgt ervoor dat je cadeau onvergetelijk wordt.

5. Een doosje van inpakpapier

Een doosje van inpakpapier maken is een makkelijke manier om je cadeau origineel in te pakken. Begin door een stevige kartonnen buis te pakken van een gebruikte rol inpakpapier. Vouw een uiteinde plat en vouw de randen vervolgens naar binnen om een driehoekige vorm te maken. Bevestig de vouwen met sterk plakband. Plaats je cadeau in de buis, zorg er wel voor dat het goed past. Vouw daarna het andere uiteinde plat en herhaal het vouw proces. Om een extra decoratie toe te voegen, versier je de doos met linten, stickers of een tekening. Dit zelfgemaakte doosje hergebruikt niet alleen materialen, maar geeft je cadeau ook zeker een unieke uitstraling. 

6. Gepersonaliseerd foto inpakpapier

Foto inpakpapier voegt een persoonlijke touch toe aan je cadeaus en is dus een manier voor je cadeau origineel inpakken. Begin met het kiezen van een favoriete foto of een verzameling gedenkwaardige foto’s die belangrijk zijn voor degene die het cadeau krijgt. Je kunt foto inpakpapier maken door de gekozen foto’s op normaal papier te printen en zo een uniek ontwerp te maken Je kunt ook je foto’s op zelfklevend papier printen en deze voorzichtig op gewoon inpakpapier plakken. Zo krijg je inpakpapier dat niet alleen leuke herinneringen laat zien, maar ook de aandacht en moeite weergeeft die je in het inpakken hebt gestoken. Wat de gelegenheid ook is, foto inpakpapier zorgt ervoor dat je cadeau onvergetelijk wordt. 

Met deze unieke en originele cadeau inpak ideeën maak je je cadeaus niet alleen bijzonder, maar maak je het ook echt een leuke ervaring voor de ontvanger. Welke verpakking je ook kiest, je maakt van elke gelegenheid iets heel speciaals!